Type and hit ENTER
  • HOME
  • NIEUWE WIJNEN
    • italie
  • WIJNHUIZEN
  • CULTUUR
  • REIZEN
  • WIJNRECENSIES
  • DE WINKEL
  • RECEPTEN
Onzewijnen logo
  • HOME
  • NIEUWE WIJNEN
    • italie
  • WIJNHUIZEN
  • CULTUUR
  • REIZEN
  • WIJNRECENSIES
  • DE WINKEL
  • RECEPTEN
La Spinetta Il Nero di Casanova
Delen
Wijnrecensies

La Spinetta Il Nero di Casanova

25 oktober 2017
-
Geplaatst door Martin van Rooijen

In de gemeente Terricciola, in het westen van Toscane en rondom het wijnhuis zelf liggen de wijngaarden voor de rode Casanova. De jonge stokken sangiovese staan op het zuiden gericht, op een kalkrijke bodem met sedimentlagen afkomstig van de zee. De wijn krijgt 9 maanden houtrijping op Frans eiken en wordt 18 maanden na de oogst ongefilterd gebotteld.
Intens robijnrode kleur. Een open geur van donkere wilde kersen, drop, tabak, kruiden en cederhout. De smaakaanzet toont meteen de diepte, rijkdom en mineraliteit die de essentie van het warme klimaat én de nabijheid van de zee van Terricciola vangt. De ronde smaak zet zich lang en uitnodigend voort in deze wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. In 2001, verwierf La Spinetta een spectaculaire uitbreiding in Toscane van maar liefst 65 hectare. Hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 opgeleverd werd. Het verhaal van La Spinetta is een succesverhaal geworden, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de heldere visie om de doelen te bereiken en de oneindige energie van eigenaar Giorgio Rivetti. Een aantal aspecten die er voor La Spinetta echt toe doen zijn het geloof in autochtone rassen van topkwaliteit en extreme zorg in de wijngaard. 90% van de inzetbare menskracht komt bij La Spinetta terecht in de wijngaarden! Daarnaast het bewust streven naar een kleine opbrengst per stok: gemiddeld nog geen 20 hl/ha. Een grenzeloos respect voor de oude wijnstokken, het in stand houden van de biodiversiteit in de bodem, dus geen kunstmest en andere chemisch materiaal dat dit leven kan aantasten. De aanpak is nu voor 75% biodynamisch en voor 25% volledig biologisch. De wijnen dragen de naam van de wijngaard, van de bodem, van hun oorsprong.

25 oktober 2017
Email
Nog geen reacties

Gerelateerd nieuws

Andere berichten wat je niet wilt missen.
Nieuwe wijnen, Wijnrecensies

Michel Gassier Vin de France Viognier

27 oktober 2017
-
Geplaatst door Martin van Rooijen

De talentvolle Michel Gassier uit de wijnstreek Costières de Nîmes maakt deze prachtige, rijke en weelderige viognier met …

Lees verder
27 oktober 2017
Geplaatst door Martin van Rooijen
← VORIGE BERICHT
Food documentaires op Netflix
VOLGENDE BERICHT →
Ossobuco

Laat een bericht achter

Jouw reactie is heel waardevol. Je email adres word niet gepubliceerd.
Cancel Reply

You must be logged in to post a comment.

Categorieen
  • blog (3)
  • Cultuur (5)
  • De Winkel (4)
  • Horeca (4)
  • Nieuwe wijnen (13)
  • Recepten (3)
  • Reizen (2)
  • Wijnhuizen (6)
  • Wijnrecensies (2)
Recent
  • Albert Bichot Vieilles Vignes Chardonnay 27 oktober 2021
  • Bandol Domaine du Gros Noré 23 oktober 2021
  • Bodegas Muga 23 oktober 2021
OVER ONZE WIJNEN BLOG

Positief nieuws over horeca, leuke recepten, nieuwe films, natuurlijk over eten en drinken en meer.
Il mondo del vino
Lees verder >

CON AMORE HILVERSUM

Bekijk ook eens onze Con Amore - Champagne, gifts & more winkel

NIEUWSBRIEF
ONZE WIJNEN
Onzewijnen.nl
's-Gravelandseweg 35
Hilversum
1211 BP
035 - 73 701 83
Ma 13-18 Di t/m za 9-18 uur
info@onzewijnen.nl

Volg ons

Facebook
Instagram
Twitter
  • Over Onzewijnen
Onzewijnen.nl © 2017 / All rights reserved.
Proudly powered & designed by BatArtworks
La Spinetta Il Nero di Casanova - Onze wijnen