Selecteer een pagina

Ossobuco

door | okt 20, 2017 | Recepten | 0 Reacties

Dit Italiaanse gerecht is een echte klassieker. Deze variant met varkensvlees stoof je langzaam in de pan met heerlijke groentes erbij. Osso buco is het ultieme Italiaanse comfort food!

1 Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur.

2 Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor. Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en braad de schenkels aan beide kanten aan.

3 Doe de groenten erbij, voeg wijn, tomaten, tijm en citroenschil toe. Breng aan de kook en laat het vlees met het deksel erop 1 uur zacht stoven, tot het loslaat van het bot.

4 personen
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 1 wortel, geschrapt
• 1 stengel bleekselderij
• 2 el olijfolie
• 4 varkensschenkels
• 2 el bloem
• 1 glas witte wijn
• 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
• handvol verse tijm
• reepje citroenschil

http://www.jamiemagazine.nl/recepten/osso-buco.html

Gerelateerde berichten

Pasta met Bagòs en truffel

Pasta met Bagòs en truffel

Op wijnreis met Alessandro Matrone aten wij in Desenzano del Garda een heerlijke pasta met Bagòs kaas en truffel.Het is een harde kaassoort met een uitgesproken smaak van gerijpte kaas die verrijkt wordt door er saffraan aan toe...

Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

Was de schelpen en haal de slechte eruit. Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien.Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente.Schenk een flinke scheut olijfolie in...

Rode wijn risotto

Rode wijn risotto

Smelt de boter in een ruime pan en voeg de uisnippers toe. Fruit ze zacht. Voeg  tomaat en rozemarijn toe; zet het vuur hoger en laat indikken. Voeg de rijst toe en bak zo’n 2 minuten mee voor je de wijn toevoegt. Bij voorbeeld een...