Selecteer een pagina

Bouchard Finlayson ‘Hannibal’, Hemel-en-Aarde Valley

sangiovese 42%, nebbiolo 17%, pinot noir 15%, shiraz (syrah) 12%, mourvèdre 7%, barbera 7%

Unieke blend van Franse en Italiaanse druivenrassen. Dieprode wijn met een brede, complexe smaak en nuances van rijp fruit als kersen en rode bessen, iets gekruid, rijpe tannines, subtiel houtgebruik en warme Mediterrane tonen.
Wijnbereiding De druiven, de basis wordt met gemiddeld 70% sangiovese en pinot noir gevormd, worden met de hand geoogst en krijgen een klassieke vergisting à la Bourgogne met daarna een gedeeltelijke malolactische gisting. Rijping voor een periode van 12 maanden in 225 liter vaten van Frans eikenhout. Een derde van de vaten wordt elk jaar vernieuwd. Daarna volgt nog 18 maanden rust op de fles voordat de wijn de kelders verlaat.Bij wild zoals ree, kalfs- lamsvlees, Iberico of gevogelte zoals eend, gestoofde vleesgerechten, bij gerechten met paddenstoelen, pittige, harde en blauwschimmelkazen

Additional information

Druif

Regio

Wijnsoort