Selecteer een pagina

Azienda Piaggia Carmignano ‘Riserva’

Sangiovese 70%, cabernet sauvignon 20%, merlot 10%

Dieprode kleur, complexe geur van rood fruit, kruidnagel. Overrijpe, licht gezoete inzet, complexe smaak waarin gestoofd rood fruit, impressies van leer, drop en zachte kruiden. Intense, uitgebalanceerde smaak, met een ongekend lange finale.
Wijnbereiding De druiven worden met de hand geplukt en vergisten in kleine tanks voor optimale extractie. Er wordt uitsluitend gewerkt met gisten uit de wijngaard. De gistingstijd bedraagt 18-28 dagen, waarbij de schillen regelmatig naar de bodem van de tank geduwd worden en het sap van onderuit over de schillen gepompt wordt. Dan gaat de wijn voor minimaal 24 maanden op Franse barriques, hier vindt de malolactische gisting en rijping plaats. In die periode wordt de wijn enkele keren overgestoken op nieuwe vaten om de wijn te klaren, waarna de wijn zonder filtering of klaring op fles gaat. Bij stevige geroosterde, gegrilde vleesgerechten van rund, kalf, ouder lam en wild, stoofgerechten, risotto’s met intense paddenstoelen smaken, pittige, harde en blauwaderkazen.

Additional information

Druif

Regio

Wijnsoort