Azienda Piaggia Poggio de’ Colli Cabernet Franc
Intens rood met paarse reflexen. In de neus braam, framboos, kruidnagel, mint, koffie. Rijke, volle inzet met soepel, rijp fruit, zeer smaakvol, tevens elegant met fraaie zuren. De tannines zijn fraai verweven met het zachte eiken.
Wijnbereiding De druiven worden met de hand geplukt en streng op kwaliteit geselecteerd. Vergist wordt in open houten kuipen gedurende 2 weken, regelmatig wordt de hoed met de hand naar beneden gedrukt voor optimale extractie van geur-, kleur- en smaakstoffen. Voor de gisting wordt de natuurlijke gist gebruikt. Hierna gaat de wijn in Franse barriques voor de malolactische gisting en rijping gedurende 12 maanden. Tijdens de rijping wordt de wijn regelmatig overgestoken op nieuwe vaten om het bezinksel te scheiden van de wijn. Voor de botteling wordt niet gefilterd of geklaard, de wijn kan dus in de fles depot ontwikkelen.
Bij stevige geroosterde, gegrilde vleesgerechten van rund, kalf, ouder lam en wild, stoofgerechten, risotto’s met intense paddenstoelen smaken, pittige, harde en blauwaderkazen.
Additional information
Druif | |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |