Vigneau-Chevreau Méthode Traditionelle ‘Sélection’ Brut
Hagelwitte mousse van kleine belletjes. Heldere, iets gele kleur. In de neus heerlijk fruit als appel en perzik. Zachte inzet met veel mondmousse, redelijk vol, opnieuw wit fruit, aangenaam droog met een lange finale.
Wijnbereiding Na de vergisting in stalen tanks ondergaat de jonge wijn een tweede gisting op fles. De toegevoegde oplossing van gist (en suiker), zorgt met het restsuiker voor wat bezinksel en kleine koolzuurbelletjes. Deze flesrijping in de indrukwekkende kelders, die uitgehouwen zijn in kalksteen, duurt ongeveer 2 jaar. Via een speciaal procedé (rémuage en dégorgement) wordt het bezinksel verwijderd. De wijn heeft een druk van 5,5 bar en bevat 10 gram restsuiker, wat bij mousserende wijnen als Brut aangeduid wordt.
Als aperitief, maar ook bij diverse voorgerechten van vis, schaal en schelpdieren, salades, groentegerechten, gerechten met paddenstoelen, milde romige kazen.
Additional information
Druif | |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |