Te Mata ‘Estate Vineyards’ Gamay Noir
Licht rode, fruitige wijn. Veel typiciteit van de gamay druif, maar ook diepere, complexe, aardse en animale tonen. Verfrissende zuren en soepel bosvruchtenfruit maken de wijn speels en zacht.
Wijnbereiding Te Mata haalde in 1995 de allereerste gamay stokken uit Frankrijk (van Beaujolais Crus) naar Nieuw-Zeeland. Alle druiven zijn afkomstig van één wijngaard, Woodthorpe Terraces Vineyard. Van het fruit onderging 44-47% macération carbonique om het optimale fruitaroma te verkrijgen. De vinificatie van de overige 53-56% ging op de voor rode wijn gebruikelijke manier. Beide delen ondergingen de malolactische vergisting en kregen 7 weken houtlagering in 3 jaar oude Franse barriques (waar voorheen de syrah in heeft gerijpt). Daarna werd de wijn geblend en gebotteld.
Bij lichte vleesgerechten, gevogelte zoals parelhoen, fazant, groentegerechten, pasta’s, Aziatische smaken zoals curries, geschikt om wat koeler te schenken
Additional information
Druif | |
---|---|
Wijnsoort |