Quinta de la Rosa Finest Reserve
Karakter: Donkerrood van kleur. Intense geur en smaak met rood fruit, rijpe tonen en een stevig karakter. Deze port blijft lang na.
Wijnbereiding: De trossen worden met de hand geplukt, deels ontsteeld en gestort in lagares (lage open granieten bakken) waar ze door vijf of zes man schouder aan schouder met de voeten worden getreden. Eigen gisten uit wijngaard en kelder zorgen voor de vergisting. Die wordt bij 7% alcohol onderbroken door toevoeging van neutrale alcohol van druiven tot 20% alcohol en een restsuiker van gemiddeld 100 gram/liter. Dan wordt de wijn geblend met oude voorraden voor een constante kwaliteit en gemiddeld 6 à 7 jaar gerijpt op pipes (eiken vaten van 550 liter). De Finest Reserve is het visitekaartje van Quinta de la Rosa.
Serveren bij: Als aperitief, bij taarten met gedroogd fruit zoals dadels en vijgen, combinaties met stoofperen, chocolade, pittige, harde en blauwschimmelkazen
Additional information
Druif | |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |