Selecteer een pagina

Quinta de la Rosa Late Bottled Vintage

Karakter:  Op jonge leeftijd smaakt deze LBV-port warm en diep met een vurige roodfruit structuur. Intens fruit en duidelijk waarneembaar zoet. Op oudere leeftijd wordt hij lichter van kleur, de smaak verfijnder, complexer van karakter en minder nadrukkelijk zoet.
Wijnbereiding De trossen worden met de hand geplukt en, deels ontsteeld, gestort in lagares, lage open granieten bakken, waar ze door vijf of zes man schouder aan schouder met de voeten worden getreden. Eigen gisten uit wijngaard en kelder zorgen voor de vergisting. Die wordt bij 7% alcohol onderbroken door toevoeging van neutrale alcohol van druiven tot een alcohol percentage van 20% en een restsuiker van gemiddeld 100 gram/liter. Dan rijpt de jonge port 4 (meestal) tot 6 jaar op tonels, zeer grote houten vaten.
Serveren bij:  aperitief, bij taarten met gedroogd fruit zoals dadels en vijgen, combinaties met stoofperen, donkere chocolad, broodpudding, pittige, harde en blauwschimmelkazen.

Additional information

Druif

Regio

Wijnsoort

,