Selecteer een pagina

Alexandre Burgaud Beaujolais-Villages

Druivenras(sen) Gamay 100%
Karakter Aroma’s van bessen, framboos, viooltjes en kersen. In de mond is deze beaujolais medium, aangenaam zacht en plezierig, met voldoende concentratie, frisse zuren, licht aards en rijpe tannines. De balans tussen de zuren en rijp fruit is prima.
Wijnbereiding Alexander ontsteelt de druiven nooit. De reden hiervoor is dat gamaydruif bijzonder geschikt is voor de semi-Carbonique méthode. Dit gebruikt Alexander dan ook voor al zijn wijnen. Simpel gesteld vindt hierbij in een afgesloten tank een intracellulaire gisting plaats binnen de nog intacte druif via enzymen. Er ontstaat koolzuur (CO2) onderin de tank waardoor in de intacte bessen die intracellulaire omzettingen plaatsvinden met als gevolg sap met veel kleur en weinig tannine en enkele procenten alcohol. Aansluitend vindt met druifeigen gisten de alcoholische gisting plaats. Door deze manier van gisting krijgt men een soepele wijn met optimaal fruit in geur en smaak. Na de alcoholische gisting volgt de natuurlijke malo en rijpt de wijn nog een half jaar op betonnen tanks. Op deze manier komt de typiciteit van de wijn naar boven en waarborgt hij het terroir in de wijnen en is elk jaar een afspiegeling daarvan.
Serveren bij Serveren bij lichte vleesgerechten en gevogelte, risotto’s, paddenstoelen- en groentegerechten, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, harde kazen en milde blauwschimmelkazen, zeer geschikt om iets koeler te serveren.
Serveertemperatuur 14 à 16ºC
Overige informatie Alexandre Burgaud bezit weinig wijngaarden in zuiver de Beaujolais Villages, vandaar dat de wijn beperkt beschikbaar is.

Extra informatie

druif

Gamay

Regio

Wijnsoort