Ribera del Duero ‘Pícaro del Águila’ Viñas Viejas
Druivenras(sen) : Tempranillo, Garnacha (Grenache), Bobal, blanca del país
Donkerrood van kleur. In de geur mooi rijp rood fruit, kers, wat bes en blauwe pruim. In de smaak veel vurig jong fruit, bessig, licht balsamico, vol en verfijnd krachtig. Het voornamelijk Franse hout is mooi verweven met het fruit en de zachte, rijpe tannines. Frisse, opwekkende zuren, balans, voor een jonge wijn erg complex en zeer verteerbaar. Modern gemaakte Ribera zonder glad te zijn. Karafferen komt de wijn ten goede.
De talrijke percelen met noordelijk oriëntatie in La Aguilera worden handmatig geoogst als de druiven van minimaal 75 jaar oude stokken fenolisch rijp zijn. De niet ontsteelde druiven gisten (co-fermentatie dus) op betonnen vaten met regelmatige pigeage en na de langzame malo op houten vaten rijpt de jonge wijn daarna 12 maanden op Franse eikenhouten vaten. De wijn wordt niet gefilterd noch geklaard. De wijn verlaat na 1½ jaar de bodega en zal zich zeker nog zo’n 5 à 10 jaar na de oogst goed ontwikkelen op fles.
Serveren Bij rood-, kalfs-, lamsvlees, wild zoals bijv. ree en hertenkalf, stoofgerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC
Extra informatie
druif | Tempranillo |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |