Selecteer een pagina

Rioja Muga Gran Reserva ‘Prado Enea’

Druivenras(sen) : Tempranillo 80%, Mazuelo 8%, Graciano 6%, Garnacha (Grenache) 6%
Gezond ontwikkelde roodbruine kleur. Tonen van vanille, licht gestoofd en bijzonder verfijnd. In de smaak tabak, chocolade, rozenbottel, gekonfijt fruit en ceder. Complex van smaak en afdronk en heel elegant van karakter.
De druivenoogst voor Prado Enea is altijd, samen met die voor Torre Muga, de laatste die plaatsvindt en komt van percelen uit Villalba de Rioja aan de voet van de Montes Obarenes. De vergisting van ongeveer 16 tot 20 dagen vindt plaats op kleine vaten met 10.000 kg druiven. Vatlagering geschiedt gedurende 12 maanden op Amerikaans eikenhouten vaten van 16.000 liter, daarna 36 maanden op kleine barriques van hoofdzakelijk Frans eiken. Het totale aandeel Amerikaans eiken bedraagt 20%, de rest is Frans eiken. Klaring via eiwit zorgt voor het authentieke karakter, waar Muga om bekend is. De wijnen worden niet gefilterd. De wijn in fles blijft nog minimaal 36 maanden in de kelder voordat hij verkocht wordt. De Prado Enea Gran Reserva verlaat de bodega pas ongeveer 7 tot 9 jaar na de oogst.
Serveren bij Bij stevig rood vlees, lamsvlees, wild op diverse bereidingsmethoden, stoofvleesgerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen of zonder gerecht om intens van te genieten.
Serveertemperatuur 18ºC

Extra informatie

druif

Tempranillo

Regio

Wijnsoort