Selecteer een pagina

Rode wijn risotto

door | jul 25, 2017 | Recepten | 0 Reacties

Smelt de boter in een ruime pan en voeg de uisnippers toe. Fruit ze zacht. Voeg  tomaat en rozemarijn toe; zet het vuur hoger en laat indikken. Voeg de rijst toe en bak zo’n 2 minuten mee voor je de wijn toevoegt. Bij voorbeeld een Valpolicella Classico. En natuurlijk ook een glaasje om tijdens het koken van te nippen.

Als de wijn is opgenomen, begin je met  huisgemaakte bouillon toe te voegen.  Blijf roeren en voeg steeds weer een lepel toe als de vorige is opgenomen. Ga door tot de rijst lekker beetgaar is.

Zet het vuur uit en roer de parmezaan en het klontje boter erdoor. Leg het deksel op de pan en wacht 2 minuten. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe. Serveer met geschaafde Parmezaan.

Wijntip: Latium Ripasso of ……..Amarone

 

 

Gerelateerde berichten

Pasta met Bagòs en truffel

Pasta met Bagòs en truffel

Op wijnreis met Alessandro Matrone aten wij in Desenzano del Garda een heerlijke pasta met Bagòs kaas en truffel.Het is een harde kaassoort met een uitgesproken smaak van gerijpte kaas die verrijkt wordt door er saffraan aan toe...

Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

Was de schelpen en haal de slechte eruit. Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien.Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente.Schenk een flinke scheut olijfolie in...

Ossobuco

Ossobuco

Dit Italiaanse gerecht is een echte klassieker. Deze variant met varkensvlees stoof je langzaam in de pan met heerlijke groentes erbij. Osso buco is het ultieme Italiaanse comfort food! 1 Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes. Verhit...