Selecteer een pagina

Priorat ‘Vi de Vila’ Porrera

Druivenras(sen) : Cariñena (Carignan) 60%, Garnacha (Grenache) 40%
Stevige, zeer intense wijn met veel kleur, nuances in de geur van rood fruit, ceder, kokos en vanille. Krachtige smaak met een brede structuur met een opwekkende mineraliteit. Chocoladetonen in de lange, zwoele afdronk.
Met de hand geoogst in kratten van 12 kg, apart ontsteeld en gekneusd. Gisting op 28 – 30°C in roestvrij staal gedurende 15 tot 20 dagen met wisselend dagelijkse remontages in gesloten en open tank. Daarna rijpt de carignan 12 tot 14 maanden op gebruikte Franse 400 liter vaten en de garnacha in betonnen tanks. Na botteling rust de wijn nog 3 jaar in de kelders in Porrera.
Serveren bij Bij rood vlees, wild, gegrild met kruiden zoals thijm en rozemarijn, stoofschotels, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC

Extra informatie

druif

Cariñena

Regio

Wijnsoort