Vermentino di Gallura ‘Petrizza’
Druivenras(sen) : Vermentino 100%
Lichtgeel van kleur. De geur is elegant en bloemig en fruitig met hints van citrusfruit. Volle en fruitige smaak met wat ziltigheid (kenmerkend voor Gallura) zoet fruit en een amandelbittertje na.
De druiven voor de Petrizza worden biologisch gecultiveerd op een bodem van zand en graniet. De wijngaarden zullen in de toekomst zelfs volgens biodynamische principes worden bewerkt. In de eerste helft van september wordt er met de hand geoogst, er volgt een lichte persing en vergisting op roestvrij stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur met druifeigen gisten (geen toegevoegde gistculturen). Na de vergisting (geen malo) blijft de wijn nog minimaal 3 maanden op de fijne lie en na klaring met bentoniet volgt een lichte filtering. Na botteling rust de wijn nog 1 maand op fles in de kelder alvorens op de markt te komen.
Serveren bij aperitief, bij rijke visgerechten, schelpdieren, vooral schaaldieren, lichte gerechten met blank gevogelte en blank vlees, antipasti, pasta’s, groentegerechten.
Serveertemperatuur 10 à 12ºC