Selecteer een pagina

Priorat ‘Vi de Vila’ Porrera Garnatxa Blanca

Druivenras(sen) : Garnacha blanca 60%, Picapoll blanc 20%, Pedro-ximénez 15%, andere rassen 5%
Volle, intense en ontwikkelde witte wijn met veel kleur (goudgeel met een oranje tint), in de neus nuances van kamille, thee, hout, salmiak, zoethout, gekonfijte citrus, rijpe appel. Volle inzet, met rijp ontwikkeld fruit, thee, foelie, filmend, mooie bitters en zuren, licht houttoets en tertiaire tonen van de ontwikkeling. Spannend glas, spannende balans, spannende druivenrassen en lang na. Prachtige wijn-spijswijn.
met de hand geoogst in 12 kg kisten, alle druivenrassen worden ontsteeld en direct geperst. Daarna 24 uur op 5°C en vervolgens temperatuur gecontroleerde vergisting in roestvrij staal. Geen malo. Daarna rijping op traditionele glazen flessen van 54 l (damajoanes, een soort bonbonnes) voor 12 maanden. Na botteling rust de wijn nog 3 jaar in de kelders in Porrera.
Serveren bij Bij rijke vis en vleesgerechten, schaaldieren, blank vlees, gevogelte, salades, gerechten met paddenstoelen, wit-flora kazen, echte herfst/winterwijn.
Serveertemperatuur 10 à 12ºC

Extra informatie

druif

Garnacha blanca

Regio

Wijnsoort