Anthonij Rupert Cape of Good Hope Laing Groendruif/Semillon
Druivenras(sen) : Semillon 93%, Sauvignon 7%
Zuivere en verfrissende aroma’s van grapefruit, citroenschil en limoen in de neus, met verleidelijke hints van peer, venkel en groene peper. De smaak is delicaat en verfijnd, met smaken van grapefruit, limoen en komkommer elegant ondersteund door een levendige, minerale zuurgraad en romige textuur.
Duidelijke mineraliteit en droge citrus pitaroma’s blijven hangen in een lange, verfijnde afdronk.
Serveer met sint-jakobsschelpen, gegrilde kreeft, scampi’s, zalm of zalmforel. Lekker bij risotto met zeevruchten of met gegrilde vis of vis op de barbecue.
Heerlijk bij asperges à la Flamande (met botersaus en gekookt ei).
De druiven zijn optimaal rijp geplukt en in koelwagens naar de kelder vervoerd.
Hele trossen werden geperst en het sap kreeg een nacht de tijd om te bezinken (débourbage).
Gisting door inheems (‘wild’) en geselecteerd gist, in roestvrijstalen tanks (60%), en 40% in 2e jaars 500ℓ eikenhouten vaten.
Malolactische omzetting heeft niet plaatsgevonden om frisheid in de wijn te behouden.
De wijn rijpte uiteindelijk 6 maanden op de gistresten (fine lie) voordat de wijn werd geblend en gebotteld.
Extra informatie
druif | Semillon |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |