Anthonij Rupert Die Ou Bosstok Cinsault
Druivenras(sen) : Cinsault 100%
in het parfum van de wijn levendige aroma’s van aardbei, kers en bosbes.
Diezelfde levendige bessensmaken zijn terug te vinden in de mond, vergezeld door pittige cranberry en subtiele kruidigheid.
De wijn is soepel, zacht van structuur en toegankelijk.
In de afdronk een diepere, donkerdere, aardse zoethouttoon.
En een lange evenwichtige, verfijnd-fruitige, minerale finale.
Licht gekoeld het lekkerst (15 – 18 Celsius). Heerlijk ‘los’ per glas en in combinatie met gerechten op basis van gegrilde groenten, kip, kalkoen, of een (maaltijd) salade met gegrild vlees.
Fermentatie van het druivensap in onze Nico Velo betonnen tanks.
Deze fermentatie vaten voegen complexiteit toe en benadrukken het natuurlijke rode fruit karakters in Cinsault.
Een klein gedeelte van de wijn werd zes maanden op eikenhout gerijpt, waarbij 1% nieuw eikenhout werd gebruikt.
Het overige deel verblijft tot aan het moment van botteling in dezelfde betonnen tanks waarin de wijn gefermenteerd is.
Extra informatie
druif | Cinsault |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |