Selecteer een pagina

Anthonij Rupert L’Ormarins Die Ou Bosstok Chenin Blanc

Druivenras(sen) : Chenin blanc 100%
Aroma’s van peer, nectarine vermengen zich met een vleugje citroenschil.
De smaak is fris, met rijpe peer, nectarine en sappige perzik, met een hint citroen en kruidig hooi.
De frisheid balanceert de rijkdom van de fruitsmaken en voegt evenwicht en sappigheid toe.
Heerlijk vol en rond van smaak maar tegelijkertijd beheerst met een evenwichtige textuur.
De afdronk is lang, krachtig, zuiver en fris-mineraal.
Dit wordt genieten op hoog niveau bij vis-, gevogelte-, witvlees-, Aziatische gerechten en zachte kazen.
Vroeg in de ochtend worden de druiven met de hand geplukt in kleine kisten van max 25 kg om de druiven zo weinig mogelijk te beschadigen. Vervolgens worden deze naar de wijnkelder getransporteerd, die naast de wijngaard ligt.
Hier worden de druiven gekoeld een nacht lang bewaard.
De dag erna worden de hele trossen geperst.
Vervolgens begint de alcoholische vergisting, in roestvrijstalen tanks en Franse eikenhouten vaten (2e-, 3e jaars), vanzelf door de ‘wilde gisten’ die van nature in de wijnkelder aanwezig zijn.
Ongeveer 80% van de wijn ondergaat malolactische omzetting.
De overige 20% ondergaat geen malo omzetting voor het behoud van de fraicheur in de wijn. Vervolgens rijpt de wijn, tot aan het moment van botteling, nog eens 10 maanden op de gistresten (fine lee) om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.

Extra informatie

druif

Chenin blanc

Regio

Wijnsoort