VIK
Druivenras(sen) : Cabernet sauvignon 67%, Cabernet franc 17%, Carmenère 14%, Merlot 2%
Diep donkerrood-paars in de kleur.
In de geur veel rood fruit als cassis, zwarte bes en kers.
Complexe smaak met mooi verweven hout, drop, sappig rood fruit en fluwelen tannines.
Zeer geconcentreerde smaak zonder te zwaar of alcoholisch te zijn. Complete topwijn.
De Vik wordt gemaakt van verschillende percelen uit de 385 ha wijngaard, die Viña Vik ter beschikking heeft. Per druivenras is bewust gezocht naar de ideale combinatie van terroir, onderstok en kloon.
Per jaar wordt gekeken naar de optimale blend afhankelijk van het beschikbare fruit.
Na de handmatige oogst (regelmatig in de nacht) en selectie op de sorteertafel ondergaan de druiven 5 tot 6 dagen koude maceratie op 8°C.
De alcoholische vergisting vindt op 29°C plaats en 5 remontages per dag zorgen voor een optimale extractie.
Na de vergisting vindt een maceratie plaats van 7 tot 15 dagen.
De malo vindt plaats in vaten, waarna 23 maanden rijping op nieuwe Franse barriques van eiken uit Tronçais/Allier.
Elke 3 maanden wordt de wijn overgestoken.
Voor de botteling wordt de wijn licht gefilterd.
Serveren bij stevig rood vlees, wildgerechten op diverse bereidingen met volle sauzen, stoofgerechten met kruiden, specerijen en zoete componenten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 18 à 20°C
Extra informatie
druif | Cabernet Sauvignon |
---|---|
Regio | |
Wijnsoort |