In de gemeente Terricciola, in het westen van Toscane en rondom het wijnhuis zelf liggen de wijngaarden voor de rode Casanova. De jonge stokken sangiovese staan op het zuiden gericht, op een kalkrijke bodem met sedimentlagen afkomstig van de zee. De wijn krijgt 9 maanden houtrijping op Frans eiken en wordt 18 maanden na de oogst ongefilterd gebotteld.
Intens robijnrode kleur. Een open geur van donkere wilde kersen, drop, tabak, kruiden en cederhout. De smaakaanzet toont meteen de diepte, rijkdom en mineraliteit die de essentie van het warme klimaat én de nabijheid van de zee van Terricciola vangt. De ronde smaak zet zich lang en uitnodigend voort in deze wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. In 2001, verwierf La Spinetta een spectaculaire uitbreiding in Toscane van maar liefst 65 hectare. Hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 opgeleverd werd. Het verhaal van La Spinetta is een succesverhaal geworden, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de heldere visie om de doelen te bereiken en de oneindige energie van eigenaar Giorgio Rivetti. Een aantal aspecten die er voor La Spinetta echt toe doen zijn het geloof in autochtone rassen van topkwaliteit en extreme zorg in de wijngaard. 90% van de inzetbare menskracht komt bij La Spinetta terecht in de wijngaarden! Daarnaast het bewust streven naar een kleine opbrengst per stok: gemiddeld nog geen 20 hl/ha. Een grenzeloos respect voor de oude wijnstokken, het in stand houden van de biodiversiteit in de bodem, dus geen kunstmest en andere chemisch materiaal dat dit leven kan aantasten. De aanpak is nu voor 75% biodynamisch en voor 25% volledig biologisch. De wijnen dragen de naam van de wijngaard, van de bodem, van hun oorsprong.
You must be logged in to post a comment.