Wijnhuizen
Films en foto’s van belangrijke wijnhuizen waar wij mee samenwerken
Château Rives-Blanques
Het wijngebied Limoux ligt in de westelijke Languedoc en is bekend vanwege zijn mousserende wijnen. De natuur is er adembenemend met zicht op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. Wijnbouw gaat terug tot duizend jaar voor onze jaartelling. Te vinden zijn er ruïnes...
Château Vieux Parc
Corbières (15.000 ha) is een van de belangrijkste appellaties en de grootste in de Languedoc. Het gebied ligt aan de kust in het zuiden van Frankrijk, globaal tussen de steden Narbonne en Carcassonne. Er worden verrassend mooie wijnen gemaakt, voornamelijk rood (90%),...
Fonjoya Vignerons Audacieux
Met bijna 250.000 ha wijnbouwgrond is de Languedoc-Roussillon na La Mancha het grootste wijnbouwgebied ter wereld. Het dorpje St-Saturnin-de-Lucian ligt in het departement Hérault aan de voet van Mont Baudile aan de Franse zuidkust, een 25tal km ten westen van...
Frédéric Nodet
Het Languedoc-Roussillon wijngebied is een van de grootste wijngebieden van de wereld. Het strekt zich uit in Zuid-Frankrijk aan de kust van de Middellandse Zee tussen de stad Nîmes en de grens met Spanje. Tientallen verschillende druivenrassen zorgen voor een grote...
Le Hameau des Ollieux
Languedoc (zo’n 10.000 ha beplant) is een overkoepelende AOP-benaming waaronder een groot aantal dorpen (ruim 530) in de Languedoc vallen. Languedoc mag ook gebruikt worden als regionale appellatie voor wijnen uit Corbières, Faugères etc). De appellatie Coteaux du...
Nicolas et Arnaud Bergasse-Milhé
Saint-Chinian is een kleine appellatie in de Languedoc in Zuid-Frankrijk. Het gebied telt in totaal 20 dorpen en 3.300 ha wijngaard. Ieder dorp maakt een eigen, uiterst kenmerkende wijn. Gelegen aan de uitlopers van het Massif Central, profiteert dit gebied van een...
Domaine des Schistes
De Roussillon is het zuidelijkste gedeelte van het vasteland van Frankrijk en heeft een Middellands zeeklimaat. Door een grote verscheidenheid van bodem en microklimaten (terroirs) en het gebruik van een 20-tal veelal lokale druivenrassen, is er een zeer gevarieerd...
La Cave de l’Abbé Rous
De geperste druiven worden tijdens de gisting verrijkt (mutage sur grains) met wijnalcohol, na de gisting blijft er 98 gram restsuiker achter, het alcohol percentage bedraagt 16°C. De jonge wijn wordt daarna gedurende een periode van 5 jaar in ondergrondse kelders...
Château La Coustarelle
In Zuidwest-Frankrijk, in de Quercy-regio, ligt de Lot-vallei. De rivier Le Lot die hier stroomt creëert een bijzonder microklimaat dat zeer gunstig is voor de wijnbouw. De invloed van deze rivier samen met de leistenen bodem geven de wijnen van het wijngebied Cahors...